Έπιπλα κουζίνας από την εταιρεία Danelis: Πώς να κάνουμε την καταλληλότερη επιλογή;
Τα έπιπλα κουζίνας είναι η καρδιά του σπιτιού. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, θα πρέπει η κουζίνα να είναι όπως την ονειρευόμαστε, όμορφη με αισθητική και λειτουργική με βάση τα δικά μας πρότυπα. Για να το πετύχουμε αυτό, ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που χρειάζεται να κάνουμε είναι η σωστή επιλογή σε έπιπλα κουζίνας. Το συγκεκριμένο project  χρειάζεται λεπτομερή έρευνα, αν όμως το κάνουμε σωστά, θα μείνουμε απόλυτα ευχαριστημένοι.

Για τη σωστή επιλογή σε έπιπλα κουζίνας χρειάζεται να προσέξουμε τα παρακάτω: 

Ελέγξτε την ποιότητα:
Τα έπιπλα κουζίνας θα σας ακολουθούν σε πολλές και απαιτητικές εργασίες για πολλά χρόνια, οπότε η υψηλή ποιότητα δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής αλλά και ασφάλειας. Συνεπώς, το να γνωρίζετε από πού τα αγοράζετε και αν η εταιρεία που τα προμηθεύει είναι αξιόπιστη είναι το πρώτο βήμα, για να κάνετε μια σωστή επιλογή. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με έπιπλα κουζίνας μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους εξειδικευμένους συνεργάτες της εταιρείας Danelis.

Δείτε τα έπιπλα κουζίνας από κοντά:
Συχνό φαινόμενο είναι ο πελάτης σε μια ανακαίνιση να διαλέγει έπιπλα κουζίνας βασισμένος σε φωτογραφίες ή μακέτες. Το θέμα, όμως, είναι να μπορείτε να αντιληφθείτε πώς η κουζίνα λειτουργεί μέσα στο χώρο, οπότε το να τη δείτε ζωντανά, στο σημείο έκθεσής της είναι πολύ σημαντικό. Αρκετά επιβοηθητικές είναι και οι 3D απεικονίσεις που παρέχουν πολλές εταιρείες ανακαίνισης αντί για μια απλή μακέτα. 

Η εταιρεία Danelis παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της με προγραμματισμένο ραντεβού και στις δύο εκθεσιακούς χώρους.
Τρόποι επικοινωνίας:

  • καλείτε τους εξειδικευμένους συνεργάτες μας στο ☎️ 22210 89737 | ώρες επικοινωνίας 09:00-13:00 – 18:00-21:00
  • μέσω 📩 info@danelis.gr
  • μέσω προγραμματισμένης τηλεδιάσκεψης (skype, zoom)
  • μέσω βίντεο κλήσης στο +306948101733

Η εταιρεία @danelis_wood με κοινό στόχο την υγεία όλων, σας εξυπηρετεί με ασφάλεια παρέχοντάς σας προνομιακές τιμές.

 

Διαλέξτε τα έπιπλα κουζίνας που ταιριάζουν στο σπίτι σας:
Αν προχωρήσετε μόνο σε ανακαίνιση κουζίνας και όχι ολόκληρου του σπιτιού, τότε αναγκαστικά τα έπιπλα κουζίνας που θα διαλέξετε θα πρέπει να ταιριάζουν με το ύφος και τον χαρακτήρα του υπόλοιπου χώρου. Όσο και αν σας αρέσουν οι μοντέρνες κουζίνες, αν το σαλόνι είναι σε κλασικές γραμμές, τότε θα πρέπει να κάνετε πιο συντηρητικές επιλογές και στην κουζίνα που βρίσκεται δίπλα.

Στόχος είναι η λειτουργικότητα:
Ο νούμερο ένα στόχος σε χώρους εργασίας και όχι χαλάρωσης είναι το να μπορούμε να κινούμαστε εύκολα και να κάνουμε όλες μας τις δουλειές με άνεση. Αυτό μεταφράζεται ότι τα έπιπλα κουζίνας δεν πρέπει να αγοράζονται τόσο με βάση τι μας αρέσει αλλά τι ταιριάζει στην κουζίνα. Σε μια μικρή κουζίνα, για παράδειγμα, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στους αποθηκευτικούς χώρους και στην προσπάθεια να μείνουν ελεύθεροι οι διάδρομοι.

Σκεφθείτε ποιες είναι οι ανάγκες σας:
Δεν είναι κάθε κουζίνα για όλους. Άλλες ανάγκες έχει μια οικογένεια με μικρά παιδιά, όπου το μαγείρεμα γίνεται τουλάχιστον καθημερινά, και άλλες ανάγκες έχει ένας εργένης ή ένα ζευγάρι συνταξιούχων, χωρίς παιδιά. Το ζήτημα, λοιπόν, είναι το ποιον θέλετε να εξυπηρετεί η κουζίνα σας, ώστε να σας βοηθάει στη καθημερινότητά σας.

Πώς διαλέγω το χρώμα;
Πριν αποφασίσετε για τα χρώματα στα έπιπλα κουζίνας σας, πρέπει να γνωρίζετε ότι το αισθητικό αποτέλεσμα του χώρου σας έχει πετύχει όταν αντιπροσωπεύει τη δική σας αισθητική και σας κάνει να νιώθετε ευχάριστα μέσα σ’ αυτόν. Γι’ αυτό μην επηρεάζεστε αποκλειστικά από τις τάσεις της αγοράς. Επιλέξτε έναν συνδυασμό που να σας ταιριάζει ή τολμήστε μια δική σας ιδέα! Η εταιρεία Danelis παρέχει πιστοποίηση CE και ISO 9001:2015.

Ανοιχτές αποχρώσεις ή γήινοι τόνοι;
Οι ανοιχτές αποχρώσεις στα υλικά κάνουν το χώρο σας να δείχνει πιο ευρύχωρος. Τα έντονα χρώματα στα έπιπλα κουζίνας δημιουργούν πάντα θετική διάθεση. Εντάξτε τα στον χώρο σας στην αναλογία που σας ταιριάζουν και πάντα προσέχοντας να υπάρχει ισορροπία θερμών και ψυχρών αποχρώσεων.
Οι γήινοι τόνοι χρωμάτων προσφέρουν χαλάρωση και ηρεμία. Συνδυάστε τα με πάγκο σε χρώμα ξύλου και διακοσμήστε με αντικείμενα από ξύλο και ψάθα.
Το ανοιχτόχρωμο ξύλο συνδυασμένο με λευκό, inox και φωτεινό λαδί δίνει ένα natural αποτέλεσμα.

Μαύρο ή λευκό;
Εάν ο χώρος σας είναι φωτεινός και ευρύχωρος τολμήστε να χρησιμοποιήσετε μαύρο χρώμα σε μεγάλες επιφάνειες. Εάν όχι, τότε το λευκό με το μπεζ και το κόκκινο είναι ένας εξίσου εντυπωσιακός αλλά πιο ασφαλής συνδυασμός.
Γενικά, εάν επιλέξετε δύο χρώματα (ή υλικά) για τα έπιπλα κουζίνα σας, τότε τοποθετήστε το πιο σκούρο στο κάτω μέρος.
Είτε σας αρέσουν οι μοντέρνες είτε οι κλασικές κουζίνες, συχνά θα πρέπει να συμβιβάσετε το στυλ σας με ορισμένα στοιχεία που ήδη υπάρχουν στο σπίτι.

Εντοιχισμένες ή όχι κουζίνες;
Το πρώτο βήμα για να εξασφαλίσετε ευελιξία και εξατομίκευση είναι να επιλέξετε συναρμολογούμενες ή εντοιχιζόμενες κουζίνες, οι οποίες διατίθενται σε πολλά χρώματα, φινιρίσματα και υλικά. Πράγματι, είναι δύσκολο να καταφέρουμε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο το χώρο μας και να τον επιπλώσουμε σύμφωνα με το στυλ μας, εάν είμαστε αναγκασμένοι να επιλέξουμε μεταξύ συγκεκριμένων λύσεων. Η εταιρεία @danelis_wood σας προσφέρει τη δυνατότητα να υλοποιήσετε το δικό σας έργο, είτε μία custom-made κατασκευή.

Μερικές φορές συμβαίνει να επιλέξετε έπιπλα κουζίνας με ήδη εγκαταστημένο δάπεδο ή πόρτες και παράθυρα και να πρέπει να συμβιβάσετε τις προτιμήσεις σας με τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν, προσπαθώντας να εκμεταλλευτείτε όσο το δυνατόν καλύτερα τις δυνατότητές τους. Ένα παλιό δάπεδο της δεκαετίας του 1960 ή σκούρες σιδερένιες πόρτες και παράθυρα θα μπορούσαν να αποτελέσουν, για παράδειγμα, τη βάση για μια κουζίνα τύπου μεταβιομηχανικού loft, ενώ το αδιάφορο δάπεδο που επέλεξε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης θα μπορούσε να είναι ιδανικό για να επιλέξετε μοντέρνες κουζίνες σε φωτεινά χρώματα.

Πώς να επιλέξω τον πάγκο της κουζίνας;
Η επιλογή του πάγκου είναι ένα ακόμη βασικό βήμα κατά το σχεδιασμό της ιδανικής για τις απαιτήσεις μας κουζίνας. Η τεχνολογία που εφαρμόζεται σήμερα σε αυτές τις επιφάνειες μας επιτρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα σε πολλές διαφορετικές λύσεις.

Καταρχάς πρέπει να επιλέξουμε το υλικό με βάση τη συνήθη χρήση. Ο πάγκος είναι η επιφάνεια που χρησιμοποιούμε περισσότερο και αυτή που εκτίθεται περισσότερο σε φθορά και καταπόνηση. Ένας πάγκος από χαλαζία είναι σίγουρα ο ιδανικός για όσους αγαπούν να ζυμώνουν και να έχουν μια πραγματικά ανθεκτική επιφάνεια στήριξης, ενώ για όσους θέλουν ένα πιο οικονομικό, αλλά επίσης ποιοτικό, προϊόν, υπάρχουν επενδύσεις νέας γενιάς και laminate παρόμοιες με τις επιφάνειες και την υφή της πέτρας ή του ξύλου, οι οποίες παρέχουν πρακτικές λύσεις και αντοχή στο χρόνο.

Μια έξυπνη επιλογή θα μπορούσε να είναι ο σχεδιασμός των περιοχών νεροχύτη και μαγειρέματος, οι οποίες εκτίθενται περισσότερο στο νερό, με χαλαζία ή ατσάλι και ο συνδυασμός της υπόλοιπης σύνθεσης με μια εξευγενισμένη επένδυση ή επένδυση laminate, ίσως διαφορετικού πάχους, για τη δημιουργία ευχάριστου παιχνιδίσματος μεταξύ διαφορετικών υλικών και όγκων.

 

Πηγές αρθρογραφίας:
https://topiomegalosite.gr/
https://kticic.eu/